Coaching en Training

Bouritius Partners BCoach

Deze vorm van coaching richt zich op managers, ondernemers & bestuurders die hun werkzame leven op specifieke vlakken willen veranderen. 

Problemen vóór zijn

Executive coaching is er niet om problemen op te lossen, maar om problemen vóór te zijn; het is een tijdelijke ondersteuning die er op is gericht uw Talenten te onderkennen en ze in te zetten. De kracht van Executive Coaching ligt zowel in de directe toepasbaarheid van het geleerde in de dagelijkse praktijk, als in het modelleren van eigen gedrag en het behalen van bepaalde doelen in de toekomst. De coachee wordt gefaciliteerd in het definiëren en verduidelijken van eigen talenten, valkuilen, doelen en dromen. 

Klankbord en sparringpartner

Daarnaast treedt de coach op als volwaardig, doch onpartijdig, klankbord. En als sparringpartner die repliek kan èn durft te geven. Traject wordt afgestemd met de opdrachtgever; wensen en mogelijkheden worden op elkaar afgestemd. Missie, visie & strategie van de organisatie, persoonlijke- en bedrijfsdoelen en tijdslijnen en kpi’s worden (standaard) meegenomen in het traject. Elk traject start met de instrumenten do’s & don’ts en de capaciteiten scan. Barrières wegnemen 

Spiegel voorhouden

Op speelse wijze krijgt de coachee een spiegel voorgehouden, waardoor hij zich bewust wordt van onbewuste blokkades en beperkende overtuigingen. In eerste instantie bij zichzelf; later ook bij gesprekspartner(s) en medewerkers. De eigen blokkades en overtuigingen worden onderzocht en, indien nodig of gewenst, vervangen door nieuwe uitgangspunten die zullen leiden tot nieuwe resultaten. 

Stress laten afnemen 

De coachee is in staat zijn gedachten en zorgen te delen met een objectieve derde partij. Iemand die hem kan begeleiden in hectische en veranderlijke situaties, zoals mensen in topposities die regelmatig tegenkomen. Teamprestaties verbeteren 

Om uw team, en uzelf, zo optimaal mogelijk te laten presteren, wordt meer en meer gekeken naar het optimaal benutten van specifieke talenten van mensen in plaats van enkel en alleen naar hun werkervaring. Als leidinggevende leert u zich te gaan richten op het optimaal benutten van de toegevoegde waarde van uw individuele medewerkers teneinde uw resources gericht te kunnen inzetten voor optimale(re) prestaties. Bedrijfsdoelen realiseren De coaching wordt gehouden tegen het licht van de missie, visie, strategie en doelen van de organisatie waarin de coachee werkzaam is.
0348 752178

Kunnen we je helpen of heb je een vraag?

Dan bellen of e-mailen wij je terug.

Bestanden toevoegen